RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Hovädzie líčka na smotane

autor: hucko (kuchtík)      body: 6      zobrazenia 979      podpora -
Hovädzie líčka na smotane
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Celý život v pohybe - hádam najjemnejšie hovädzie mäsko

Zloženie:
1 väčšia cibuľa
40g maslo
1 čl mletej červenej papriky
1/2 čl mletá (alebo drvená) rasca)
2 bobkové listy
4-5 ks nové korenie
hovädzí (alebo zeleninový) vývar
1 kg hovädzích líčok
250 ml smotana (33%)
2 PL hladkej múky
1/2 čl soli
2PL octu
3 PL kr.cukor.

Postup:
Na masle osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu - pridáme aj bobkový list a nové korenie (na začiatku s cibuľou). Potiahneme ju až do karamelu (začne meniť farbu na žltohnedú). Pridáme mletú papriku, len krátko (5-6 sekúnd) pomiešame, pridáme na plátky (ešte nie na kocky) nakrájané líčka, soľ, necháme zatiahnuť 10-15 sekúnd a podlejeme vriacim vývarom tak, aby sme mali tak 1 cm nad mäskom. Na miernom plameni pomaličky varíme tak 2 hodinky (akurát slabo vrie).

Líčka vyberieme na tanier, zbavíme sa bobkového listu, nového korenia a šťavu rozmixujeme ponorným tyxčovým mixérom (rozbijeme cibuľa, ktorá sa nám ešte nerozvarila). Ku smotane pridáme ešte pol deci vody, hladkú múku (áno, tie 2 PL), dôkladne vymiešame (zátrepka) a pridáme do rozmixovanej šťavy. a privedieme do varu.

Medzitým nakrájame líčka na kocky a keď nám šťava so smotanou zhustne, vrátime do nej líčka, pridáme cukor, ocot a necháme aspoň pol hodinku na spojenie chutí.

Podávame s cestovinami, haluškami, kdedľou, alebo dokonca aj s ryžou. Alebo len tak s čerstvým chlebíkom.

Vytlačiť recept




Libchen    (id: 273)    (15.11.2016 o 16:29)   
paráda, milujeme hovädzie líčka, v nedeľu som tiež robila na červenom víne. za krásny receptík dávam bod.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...