RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečené zemiaky s cibuľou a tymiánom

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 345      podpora -
Pečené zemiaky s cibuľou a tymiánom
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Jednoduchý a výborný recept na dobrú večeru v chladnom počasí.

Zloženie:
1500 gramov podlhovastých zemiakov
2 menšie cibule
60 gramov masla
3 lyžice olivového oleja sušený tymián podľa chuti
soľ podľa chuti

Postup:
Zemiaky ošúpeme a dámezatiaľ do studenej vody. Očistíme dve menšie cibule, prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Hlbšiu jenskú misu vymažme na spodku maslom. Očistené podlhovasté zemiaky položíme dlhšou stranou na dosku a od dlhšej strany počnúc od jedného konca k druhému ich zvisle k podložke husto vedľa seba pokrájame na tenké plátky tak, že ich na spodku nedokrojíme, vznikne tvar harmoniky. Pripravené zemiaky vložíme do jenskej misy, medzi zárezy vložíme mesiačiky cibule, osolíme, posypeme tymiánom, polejeme olivovým olejom a vložíme piecť do rúry.Pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 80 minút. Zemiaky a cibuľa sú zvonka po okrajoch príjemne chrumkavé a vo vnútri mäkké a šťavnaté. Servírujeme v mise, v ktorej sa piekli. Podávame horúce s dobrou domácou čalamádou ako samostatné jedlo alebo ako výbornú prílohu k pečenému mäsu, sú veľmi chutné, vhodné samostatne na večeru, pokiaľ ich podávame ako prílohu, sú výborné na obed, nádherne voňajú maslom a tymiánom.




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...