RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pikantný paprikáš z kačacích žalúdkov

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 127      podpora -
Pikantný paprikáš z kačacích žalúdkov
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Kačacie žalúdky sú veľkou lahôdkou, pripravujú sa na rôzne spôsoby, veľmi chutný je z nich paprikáš s pikantnou ostrou chuťou s domácimi haluškami.

Zloženie:
600 gramov kačacích žalúdkov
1 veľká cibuľa
1 čerstvá feferonka
1 lyžica sladkej mletej červenej papriky
200 ml sladkej smotany 33 % - tnej
soľ podľa chuti
3 lyžice domácej bravčovej masti/oleja
horúca voda podľa potreby
na halušky:
500 gramov polohrubej múky
1 lyžička soli
1 vajce
studená voda podľa potreby
vriaca osolená voda podľa potreby
slnečnicový olej na premiešanie uvarených halušiek podľa potreby

Postup:
Kačacie žalúdky ostrým nožom zbavíme vnútornej výstelky a obsahu, umyjeme ich, osušíme a pokrájame na menšie kusy, zatiaľ odložíme bokom. Veľkú cibuľu očistíme a pokrájame na kocky, feferonku pokrájame na jemno. Na rozohriatej domácej bravčovej masti (oleji) v hrnci orestujeme do sklovita cibuľu s pokrájanou feferonkou, prisypeme sladkú mletú červenú papriku, necháme za stáleho miešania rozpustiť v horúcom tuku, prilejeme malé množstvo horúcej vody a vydusíme úplne až na tuk. Tento postup opakujeme celkom 3 x, tým sa cibuľa rozvarí, ochutí a prirodzene zahustí výslednú šťavu. Nikdy sa nezahusťuje múkou!!! Do paprikovo - cibuľového základu pridáme pripravené kačacie žalúdky, sprudka ich opekáme v tomto základe z každej strany asi 7 až 8 minút a sústavne miešame, aby sa nepripálila paprika. Kačacie žalúdky zalejeme horúcou vodou asi do polovice, osolíme, premiešame, hrniec prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň a dusíme do mäkka celý čas prikryté na miernom ohni, čo trvá asi 90 minút. Podľa potreby podlejeme malým množstvom horúcej vody, aby sa neprerušil var a nezbudneme premiešať. Asi 15 minút pred koncom pridáme asi 5 lyžíc domáceho leča, v sezone 1 pokrájanú zelenú papriku na prúžky a 2 paradajky pokrájané na mesiačiky, dovaríme a pridáme sladkú smotanu a necháme spolu len prevrieť. Kým sa kačacie žalúdky dusia, do misy nasypeme múku, soľ, pridáme vajce, prilejeme studenú vodu, zľahka premiešame, až dostaneme husté liate cesto, ktoré v žiadnom prípade nevypracovávame, aby sa neťahalo. Cesto necháme asi 30 miinút odpočinúť a potom ho cez haluškovač pretlačíme do vriacej osolenej vody. Ked halušky vyplávajú na povrch, varíme ešte 3 až 4 minúty. Hotové halušky scedíme, necháme odkvapkať z vody, nepreplachujeme, dáme do jenskej misy a premiešame s rozpustenou masťou (olejom), aby sa nezlepily. Horúci paprikáš z kačacích žalúdkov servírujeme s domácimi haluškami, s ktorými je paprikáš najchutnejší. Výborne chutí aj s dusenou ryžou, s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, s varenými cestovinami podľa vlastného výberu, kľudne aj s domácou varenou kysnutou knedľou. Ide o veľmi chutné pikantné jedlo s jemným lahodným čistým mäsom s prirodzene zahustenou paprikovo - smotanovou šťavou, kto má rád ostré jedlá, pridá ešte feferonky, kto nemá rád ostré jedlá, feferonky vynechá, v každom prípade je to veľká lahôdka.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...