RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Rýchla jaternicová kaša

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 310      podpora -
Rýchla jaternicová kaša
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ak dostanete chuť na jaternicovú kašu a nemáte čas na jej klasickú prípravu, vyskúšajte tento rýchly spôsob a môžete si v týchto sychravých dňoch výborne pochutnať.

Zloženie:
200 gramov bravčového pliecka
200 gramov bravčového laloka
200 gramov bravčovej pečene
250 gramov udusenej ryže
100 gramov cibule
1 strúčik cesnaku
50 gramov vyškvarenej masti z domácej údenej slaniny
100 gramov domácej bravčovej masti
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
sušený drvený majorán podľa chuti


Postup:
Postup přípravy receptu
Do misy zomeliene bravčové pliecko s bravčovou podhrdlinou čiže lalokom a pridáme soľ. Bravčová podhrdlina je tiež známa pod názvami bravčový lalok alebo podbradok. Na domácej bravčovej masti orestujeme pokrájanú cibuľu do žlta a necháme úplne vychladnúť. Mäso s bravčovým lalokom okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a pridáme prelisovaný cesnak. Pridáme majoránku a orestovanú vychladnutú cibuľu, vychladnutú udusenú ryžu, pomletú bravčovú pečeň a všetko spolu dobre premiešame. Pekáčik vylejeme masťou z domácej údenej slaniny, môže byť iba domáca bravčová masť. Naplníme ho pripravenou jaternicovou kašou, uhladíme povrch. Na povrch ešte dáme domácu bravčovú masť. Pečieme v trúbe 30 minút pri teplote 180 stupňov C, kým povrch bude pekne do červeno-hneda. Podávame horúce s domácimi nakladanými pikantnými sladko-kyslými uhorkami a krajcom čerstvo upečeného chleba. Zvykne sa tiež podávať s varenými zemiakmi, kyslou sudovou kapustou alebo čalamádou. Je to moja zrýchlená verzia bez varenia, len upečená, ale vynikajúca. Ochladilo sa a zatúžili sme po jaternicovej kaši, ešte nie je práve zabíjačkové obdobie, ale chuť sme teda mali, spravila som zrýchlenú verziu bez varenia a chutila. Klasicky sa pripravuje z uvareného bravčového ovarového mäsa, podhrdliny čiže laloka, pľúcok, pečene, ryže alebo krúp, niekde dokonca s vytlačenými žemľami, s orestovanou cibuľou, cesnakom, majoránkou, mletým čiernym korením, i novým korením a upečie sa - kde ako, my neobľubujeme pľúca, tak som ich nepridala.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...