RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kakaovo - škoricové motýle s kardamomom

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 176      podpora -
Kakaovo - škoricové  motýle s kardamomom
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ku kávičke ako stvorené sú motýle z kysnutého cesta, s kakaovo-škoricovou plnkou s rumovou arómou. Kardamom v ceste dodáva príjemnú korenistú chuť, ktorá veľmi dobre harmonizuje s kakaom a škoricou v plnke a priamo si kávu žiada

Zloženie:
cesto:
350 gramov hladkej múky 00 extra špeciál
125 ml mlieko vlažné
1 vajce
1 vaječný žĺtok
7 gramov sušeného droždia
3 lyžice práškového cukru
1 štipka soli
1 lyžička mletého kardamomu
80 gramov studeného čerstvého masla
náplň:
40 gramov zmäknutého čerstvého masla
3 lyžice práškového cukru
1 balenie vanilínového cukru
2 lyžičky kakaa
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička rumovej aromy
na potretie:
1 vaječný bielok
na posypanie:
kryštálový cukor podľa chuti

Postup:
Do preosiatej hladkej múky pridáme práškoý cukor, sušené droždie a mletý kardamom a všetko dobre premiešame. Do jamky v múke dáme 1 celé vajce, 1 žĺtok a studené tuhé maslo pokrájané na plátky. Prilejeme vlažné mlieko a všetko spolu dôkladne spracujeme rukami na hladké a polomäkké cesto, ktoré prikryjeme čistou utierkou a odložíme na 1 hodinu do chladničky, kde bude pomaly kysnúť. Kým cesto kysne v chladničke, pripravíme krém. Do misky dáme zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor. Pridáme kakao, mletú škoricu a rumovú aromu. Spracujeme pomocou vidličky na hladký krém a odložíme do chladničky na čas, kedy budeme pracovať s cestom. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik veľkosti asi 30 x 50 cm o hrúbke 1 mm. Na cesto rovnomerne rozotrieme chrbtom polievkovej lyžice pripravený krém z chladničky. Naplnené cesto odspodu od dlhšieho okraja stočíme do závinu. Závin pokrájame ostrým nožom na približne rovnaké lichobežníky s nie príliš ostrými uhlami. Stred každého lichobežníka stlačíme nadol až k pracovnej doske uprostred pozdĺžne pomocou rúčky varešky, čím vznikne tvar motýľa. Motýle uložíme na plech s pečiacim papierom. Celkom budeme mať 9 kusov motýľov. Povrch potrieme vaječným bielkom, posypeme cukrom kryštál a necháme v teple ešte 15 minút kysnúť.Motýle pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené motýle necháme vychladnúť na mriežke. Kakaovo-škoricové motýle s kardamomom dáme na podnos a na stole už môže rozvoniavať čerstvá ranná káva. Je to veľmi lahodné pečivo k sladkým raňajkám. Motýle sú veľmi chutným a vhodným pohostením i pre deti, pochutnajú si na nich s horúcim kakaom alebo čajom. Motýle môžeme podávať aj ako sladké pohostenie pre návštevy.


Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...