RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Fašírka zo zeleniny s čubricou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 342      podpora -
Fašírka zo zeleniny s čubricou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Dostala som viac koreniacej zmesi čubrica, už som ju úspešne použila do mäsových jedál, teraz do zeleninových fašírok a oplatí sa, jedlo krásne ochutí a prevonia.

Zloženie:
300 gramov čerstvej mrkvy
200 gramov čerstvého petržlenového koreňa
150 gramov zeleru - buľva
100 gramov kalerábu
150 gramov karfiolu
100 gramov mrazeného hrášku
čerstvá petržlenová a zelerová vňať podľa chuti
2 včerajšie žemle
1 vajce
3 lyžice detskej krupice
strúhanka na zahustenie podľa potreby
2 lyžičky čubrice
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby

Postup:
Najprv pripravíme a očistíme všetku zeleninu. Mrkvu pokrájame na plátky a tie na malé kocky. Tak isto pokrájame celer, petržlen, kaleráb, postupne dáme do studenej vody. Pokrájame očistenú cibuľu na malé kocky. Karfiol vyberieme z mrazničky necháme rozmraziť a uvaríme v osolenej vode asi 5 až 7 minút nie úplne do mäkka a scedíme z vody. Pokrájanú koreňovú zeleninu scedíme z vody a pridáme do panvice s olejom, kde sme už osmažili predtým cibuľu a spolu celé opražíme ešte 8 minút. Zeleninu necháme úplne vychladnúť. Uvarený karfiol rozdrobíme pomocou vidličky, prichystáme čubricu. Ku karfiolu pridáme vychladnutú zeleninu, posekanú vňať petržlenu a celeru a vo vode namočenú a vytlačenú žemľu. Pridáme ešte soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čubricu, vajce, zelený hrášok a dobre premiešame. Hrášok som mala mrazený, nevarila som ho, on zmäkne dostatočne pri vyprážaní, nezvädne, ani sa nerozpadne, ale zostane pekne celý a trošička na skus - čo je oveľa chutnejšie. Pridáme detskú krupicu, pohltí nadbytočnú vlhkosť, strúhankou zahustíme do potrebnej hustoty, znovu celé premiešame a necháme ešte 15 minút postáť, aby nabobtnala krupica a prepojili sa všetky chute. Vlhkými rukami vytvarujeme gule, ktoré dlaňami sploštíme a ešte fašírky obalíme v strúhanke. Fašírky opražíme z oboch strán v horúcom oleji pekne do červena a chrumkava - z každej strany asi 4 minúty. Pri vyprážaní krásne rozvoniava čubricou. Podávalme ich horúce so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou. Čubrica je bulharská koreninová zmes s bylinkami, je veľmi chutná, obsahuje saturejku, senovku grécku, ide o zmes korenia, ktorú tvorí paprika sladká aj pálivá, čierne aj biele korenie, soľ, zvýrazňovač chuti a samozrejme saturejka, ktorá dodáva zmesi typickú chuť a vôňu. Korenie vôňou pripomína ligurček. Čubrica potláča nadúvanie a preto je vhodná na použitie ku strukovinám, obzvlášť chutí vo fazuľovej polievke. V balkánskych krajinách sa používa hojne do mletého mäsa, vaječných jedál, do šalátov, hustých zeleninových polievok, na ochutenie zeleniny, mäsa, pomazánok, syrov, polievok,jogurtov, tvarohu, jahňacieho mäsa, diviny, rýb, hydiny, plnky, množstva iných jedál z nich pripravených, je nádherne voňavá a má pozitívne zdravotné účinky,dokáže osviežiť, ozvláštniť a krásne prevoňať, ochutiť akékoľvek jedlo, dokonca aj obyčajné zemiakové placky.



Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...