RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečená paprika plnená mäsovou náplňou s údenou mletou paprikou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 131      podpora -
Pečená paprika plnená mäsovou náplňou s údenou mletou paprikou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Veľmi chutné plnené papriky s vôňou a chuťou údenej papriky.

Zloženie:
Rozpis pre 4 osoby Náplň:
500 gramov mletého bravčového pliecka
1 včerajšia žemľa
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
sušená drvená majoránka podľa chuti
1 lyžička sladkej mletej červenej údenej papriky
strúhanka na zahustenie podľa potreby
Na plnenie:
8 zelených paprikových luskov
Príloha:
600 gramov zemiakov
na pečenie:
3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

Postup:
Mleté bravčové pliecko dáme do misy, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, sladkou mletou červenou údenou paprikou, sušenou drvenou majoránkou, pridáme vo vode namočenú a dobre vyžmýkanú včerajšiu žemľu, vajce, prelisovaný cesnak, všetko spolu dobre premiešame, zahustíme podľa potreby strúhankou. Mäsovú zmes necháme chvíľu v chlade odpočinúť. Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, necháme v studenej vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob. Zelené papriky zbavíme jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a necháme dobre odkvapkať z vody. Papriky naplníme mäsovou zmesou a vložíme do pekáča, dookola pokladieme zemiaky, ktoré sme predtým scedili, nechali odkvapkať z vody a vyutierali do sucha v kuchynskej utierke. Papriky aj zemiaky prelejeme olejom a všetko spolu pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 minút. Upečené plnené papriky preložíme na tanier, obložíme upečenými zemiakmi a servírujeme horúce s nakladanými domácimi sladko - kyslými uhorkami. Ide o veľmi chutné jesenné jedlo, papriky sú na povrchu upečené pekne do hneda, mäsová náplň vo vnútri je nádherne voňavá po cesnaku, použitých koreninách a údenej paprike, ktorá mu dodáva špecifickú príjemnú údenú chuť, výhodou je jednoduchá príprava a že sa všetko upečie spolu. Výborne chutí aj za studena s dobrým domácim chlebom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...