RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Chlpaté knedličky s hríbom dubovým

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 278      podpora -
Chlpaté knedličky s hríbom dubovým
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Veľmi chutný sýty recept na chlpaté knedličky s hríbom dubovým.

Zloženie:
4 stredne veľké ošúpané uvarené a pretlačené zemiaky
3 stredne veľké nastrúhané surové zemiaky
1 vajce
polohrubá múka na zahustenie podľa potreby
2 veľké hrste sušených dubákov
1 stredne veľká cibuľa
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
čerstvo posekaná petržlenová vňať podľa chuti
3 lyžice domácej bravčovej masti
vriaca osolená voda na varenie chlpatých knedličiek podľa potreby

Postup:
Sušený hríb dubový namočíme na 30 minút do teplej vody. Očistíme 4 stredne veľké veľké zemiaky, poktrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme, necháme odkvapkať dobre z vody a ešte teplé pretlačíme pomocou mačkadla na jednoliatu hmotu. Očistenú cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na rozohriatej domácej masti, pridáme k ním scedený hríb dubákový a restujeme spolu do mäkka za občasného podliatia vodou z namočenia húb, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a sladkou mletou červenou paprikou. K pretlačeným uvareným zemiakom pridáme 3 očistené a nastrúhané surové zemiaky, zmes výdatne osolíme, zemiaky potrebujú dosť soli, aby naše chlpaté knedličky mali aj chuť, pridáme celé vajce, premiešame a zahustíme takým množstvom múky, aby sme dostali tvarovateľné zemiakové cesto, ktoré je však dostatočne mäkké. Do vriacej osolenej vody pomocou polievkovej lyžice namočenej vo vriacej vody odkrajujeme knedličky, veľkosti asi 1/4 lyžice, to stačí, lebo dosť významne zväčšia svoj objem počas varenia. Občas premiešame, aby sa knedličky nezlepili a varíme od ich vyplávania na povrch vriacej vody približne 10 minút. Knedličky sa počas varenia nerozpadnú, čo zabezpečí pridané vajce do cesta. Uvarené knedličky scedíme a necháme dobre odkvapkať z vody, dáme ich do misy a ešte horúce premiešame s hríbovo - cibuľovou zmesou aj s tukom z ich restovania. Najlepšie je uvarené horúce knedličky dať do misy z jenského skla, ktoré dlho udrží knedličky s hríbami teplé. Hotové horúce chlpaté knedličky s hríbami na tanieri ešte posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme s domácimi nakladanými sladko - kyslými uhorkami alebo s domácou čalamádou. Ide o veľmi chutné nenáročné a lacné jedlo z chlpatých knedličiek s hríbami, ktoré zasýti a zahreje

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...