RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Židovské vajcia

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 378      podpora -
Židovské vajcia
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ide o veľmi chutnú nátierku z vajec na tvrdo a cibule opraženej na husacej masti, výborné ako výdatné sviatočné raňajky alebo olovrant.

Zloženie:
10 vajec uvarených na tvrdo
1 veľká cibuľa
200 gramov husacej masti
plnotučná horčica podľa chuti
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
štipka sladkej mletej červenej papriky

Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Cibuľu očistíme, pokrájame na mesiačiky a opražíme na rozohriatej husacej masti. Vajcia nemelieme, ale ich roztlačíme v mise pomocou vidličky tak, aby boli z nich malé kúsky. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, štipkou sladkej mletej červenej papriky, pridáme plnotučnú horčicu, premiešame. Do vaječnej zmesi vmiešame opraženú cibuľu aj s husacou masťou, premiešame a odložíme odležať do chladničky, aby stuhla rozpustená husacia masť do takej miery, že nátierka bude mať výborne roztierateľnú konzistenciu. Hotovú nátierku natierame na čerstvý doma upečený chlieb alebo pečivo, podávame s horúcim čajom, môžeme doplniť pokrájanou zelenou paprikou a paradajkami, sú to vynikajúce sýte nedeľné raňajky, ale vhodné aj pre deti do školy na desiatu. Kúsky opraženej cibule v husacej masti a malé kúsky vajec jej dodávajú výnimočnú chuť, veľmi odlišnú od vaječných nátierok so surovou cibuľou., ide o veľmi obľúbené a vo svete rozšírené tradičné jedlo židovskej kuchyne.


Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...