RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Tekvicový prívarok

autor: danicac (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 341      podpora -
Tekvicový prívarok
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tekvicový prívarok - je sezóna tekvíc, tak sa dajte nalákať na výborné jedlo našich babičiek.

Zloženie:
1 tekvica – cca 1,5 kg
1 veľká cibuľa
1 PL masti
mletá paprika
soľ
rasca
vegeta
kôpor – podľa chuti

2 dl smotana na varenie
1 zarovnaná PL hladkej múky
trocha cukru a ocot na dochutenie


Postup:
Tekvicu očistíme a nadrobno nastrúhame. Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na masti, keď je opražená, pridáme papriku. Do toho pridáme tekvicu, dochutíme rascou, vegetou, kôprom a posolíme. Dusíme zakryté asi pol hodiny, kým tekvica nie je mäkká.
V smotane dobre rozmiešame múku, aby sa netvorili hrudky. Vlejeme do tekvice a necháme ešte povariť. Na záver dochutíme octom a cukrom.
Podávame s vajíčkom, duseným mäskom alebo s opečenou klobásou.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...