RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Zemiakové placky s hríbom dubovým a s údenou slaninkou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 129      podpora -
Zemiakové placky s hríbom dubovým a s údenou slaninkou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Veľmi chutné rýchle voňavé a sýte jedlo, výborné ako samostatné jedlo alebo príloha, vhodné ako obed či večera.

Zloženie:
1200 gramov nastrúhaných surových zemiakov
2 hrsti sušených dubákov
150 gramov domácej údenej slaniny
1 stredne veľká cibuľa
8 strúčikov cesnaku
2 vajcia
studené mlieko podľa potreby
hladká múka na zahustenie podľa potreby
1 lyžica domácej bravčovej masti na opečenie údenej slaniny
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
sušená drvená majoránka podľa chuti
domáca braavčová masť na vyprážanie podľa potreby


Postup:
Pravý hríb dubový namočíme do teplej vody na 30 minút, scedíme a pokrájame na ich na drobno. Očistíme cibuľu a pokrájame na jemno.Cesnak očistíme a prelisujeme. Domácu údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opečieme v panvici na lyžici rozohriatej domácej bravčovej masti, opečenú slaninu vyberieme na tanier. V tuku po opečení údenej slaniny orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme pokrájaný hríb dubový a restujeme do mäkka za občasného podliatia vodou z namočenia húb, vrátime kocky opečenej údenej slaniny a zmes necháme úplne vychladnúť. Očistíme zemiaky, nastrúhame ich na strúhadle na jemno do misy, necháme odstáť a zlejeme prebytočnú vodu. K nastrúhaným zemiakom pridáme cibuľovo - slaninovo - dubákovú zmes aj s tukom, vajce, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, sušenou drvenou majoránkou, ktorou nešetríme. Zmes premiešame a zahustíme múkou na husté liate cesto. Aby nastrúhané zemiaky nezhnedli, zalejeme ich malým množstvom mlieka, necháme chvíľu odpočinúť. Z cesta lyžicou v horúcej masti vytvarujeme placky, ktoré vypražíme z oboch strán do červena a do chrumkava. Podávame horúce ako samostatné jedlo s prílohou zo surovej sudovej kapusty a s horúcim čajom alebo ako veľmi chutnú prílohu k rôzne upravenému mäsu, k zeleninovým omáčkam, do placiek môžeme zabaliť prúžky duseného mäsa na šťave, posypať ich ešte nastrúhaným syrom alebo v tomto mimoriadne chutnom ceste vypražiť rezne z rôzneho mäsa. Ide o veľmi chutné a lacné jedlo, ktoré je rýchlo hotové, nádherne vonia po údenej slanine, cesnaku a dubákoch, výborne zasýti na obed alebo na večeru.


Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...