RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 276      podpora -
Francúzske zemiaky s pikantnou údenou madarskou klobásou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Receptov na francúzske zemiaky je nespočetné množstvo, u nás doma sa robia s domácou údenou pikantnou klobásou, s veľa kyslej smotany, cibuľou, vajcami na tvrdo a zemiakmi.

Zloženie:
1000 gramov v šupke uvarených zemiakov
5 kusov vajec uvarených na tvrdo
200 gramov domácej údenej pikantnej madarskej klobásy
1 veľká cibuľa
500 ml hustej kyslej smotany
3 lyžice domácej bravčovej masti
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke už v predvečer, za tepla ošúpeme a odložíme ich pokrájané na kolieska o hrúbke asi 3 mm. V deň pečenia uvaríme vajcia na tvrdo, vychladíme , olúpeme a pokrájame na kolieska,domácu pikantnú madarskú údenú klobásu tiež pokrájame na kolieska, cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a orestujeme na lyžici domácej masti do sklovita, necháme vychladnúť Na spodok jenskej misy/pekáča dáme vrstvu zemiakov, posypeme časťou orestovanej cibule aj s rozpustenou masťou, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pokračujeme kolieskami vajec na tvrdo, nasleduje vrstva pokrájanej klobásy,ktorú hojne potrieme osolenou hustou kyslou smotanou.Toto vrstvenie opakujeme do spotrebovania surovín, pričom poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Povrch zemiakov pokvapkáme niekoľkými lyžicami rozpustenej domácej masti. Misu vložíme nezakrytú do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, pečieme asi 30 minút pri tejto teplote, kým zemiaky nebudú na povrchu zapečené do peknej zlato - hnedej farby. Naberieme na taniere a podávame horúce, servírujeme s domácimi nakladanými sladko - kyslými uhorkami. Ide o veľmi chutné, kalorické výdatné šťavnaté jedlo, ktoré výborne zasýti a zahreje. Francúzske zemiaky nepoznajú hádam iba samotní Francúzi, avšak v našich končinách je toto jedlo veľmi obľúbené s mnohými variantmi, sú to vlastne prekladané zemiaky s rôznymi surovinami podľa našej chuti,skúste ich pripraviť tak, ako robievame u nás doma, prajem Vám Dobrú chuť :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...