RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vajíčková nátierka s majonézou a s kyslou smotanou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 290      podpora -
Vajíčková nátierka s majonézou a s kyslou smotanou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Táto chutná vajíčková nátierka sa u nás vždy rýchlo minie

Zloženie:
10 vajec uvarených na tvrdo
4 kusy jarných cibuliek aj s vňaťou
3 polievkové lyžice čerstvej domácej majonézy
50 gramov hustej kyslej smotany
1 lyžička plnotučnej horčice
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti


Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Jarnú cibuľku aj s vňaťou pokrájame na kolieska. Do misy dáme majonézu, uvarené žĺtky z vajíčok na tvrdo, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pridáme plnotučnú horčicu a spolu dobre vymiešame. Primiešame kyslú smotanu. K zmesi pridáme vaječné bielky, ktoré sme pokrájali na malé kocky a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku na kolieska, ešte raz spolu premiešame. Hotovú nátierku natierame na krajce čerstvého dobrého domáceho chleba alebo čerstvého domáceho pečiva. Servírujeme posypané pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky. Nátierka je výborná na raňajky, vhodná na desiatu deťom i ako pohostenie pre návštevy, možno ju použiť ako náplň do rôznej zeleniny.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...