RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečené papriky s dubákovo - mäsovou plnkou na lôžku z pečených paradajok

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 224      podpora -
Pečené papriky s dubákovo - mäsovou plnkou na lôžku z pečených paradajok
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

V plnej sezóne papriky, paradajok a húb skúste upiecť toto výborné chutné a šťavnaté jedlo, ked sa všetko upečie spolu so zemiakmi v jednom pekáči.

Zloženie:
Náplň:
200 gramov pomletého bravčového pliecka
1 malá hrsť sušených dubákov
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
1 vajce
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
sušená majoránka podľa chuti
strúhanka na zahustenie podľa potreby
60 gramov pikantnej madarskej údenej klobásy/inej klobásy
Na naplnenie:
4 čerstvé zelené papriky
Na paradajkové lôžko:
4 čerstvé paradajky
2 strúčiky cesnaku pokrájaného na malé kocky
soľ podľa chuti
Na obloženie:
600 gramov zemiakov
1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
Na pečenie:
3 lyžice slnečnicového oleja


Postup:
Klobásu pokrájame na kolieska, papriky zbavíme jadrovníka a žiliek, z paradajok vykrojíme tvrdú nejedlú časť stopky, zeleninu umyjeme, necháme odkvapkať z vody, paradajky pokrájame na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Očistíme cesnak, jednu polovicu prelisujeme, druhú polovicu pokrájame na drobné kocky. Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny, necháme odpočívať vo vode, aby sa vyplavil prebytočný škrob. Pravý hríb dubákový namočíme do teplej vody na 30 minút, potom ho 10 minút povaríme vo vode z namočenia, scedíme z vody, ked vychladne, pokrájame ho na menšie kocky. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme na drobno. Pripravíme dubákovo - mäsovú náplň, do misy dáme pomleté bravčové pliecko, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a majoránkou, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, pokrájaný hríb dubový, premiešame a zmes zahustíme strúhankou. Papriku naplníme dubákovo - mäsovou zmesou, do ktorej zapichneme kolieska klobásy, dno pekáča vystelieme plátkami paradajok, ktoré osolíme a posypeme pokrájaným cesnakom, na toto lôžko položíme naplnené papriky, pridáme pokrájané zemiaky, prelejeme olejom, naplnený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme 30 minút. Na tanier dáme plátky upečených paradajok, na ktoré položíme naplnené upečené papriky, obložíme upečenými zemiakmi, servírujeme horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.. Ide o mimoriadne chutné a šťavnaté jedlo, nádherne voňavé po cesnaku, po údenej klobáse a pravých hríboch, je výborné i s krajcom čerstvo upečeného domáceho chlebíka, do náplne môžete použiť akékoľvek huby podľa vlastného výberu a chute.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...