RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Moje zavárané vlašské orechy

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 388      podpora -
Moje zavárané vlašské orechy
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Čo robiť, ked potrebujeme uskladniť na dlhšiu dobu orechy? Kedysi som ich dávala do mrazáku, teraz to robím podľa tohoto spoľahlivého receptu už niekoľko rokov, a nielen orechy, ale i mandle, lieskové oriešky a iné.

Zloženie:
1000 gramov vlašských orechov
zaváraninové poháre s viečkami

Postup:
Vlašské orechy vylúpeme zo škrupinky alebo kúpime už pekné zdravé vylúpané orechy. Podstatné je, aby boli dobre vysušené. Do suchých a čistých zaváraninových pohárov vložíme suché orechy a a poháre zaviečkujeme.
Na spodok veľkého hrnca položíme kuchynskú utierku, na ktorú položíme zaviečkované poháre s orechmi, podlejeme vodou, necháme ohriať a sterilizujeme v pare prikryté asi 20 minút na 80 ° stupňoch C. Po tejto dobe poháre s orechmi vyberieme, poháre utrieme do sucha a skontrolujeme, či sa dobre chytili všetky viečka.

Poháre prevrátime na deku hore dnom, zakryjeme a necháme v deke úplne vychladnúť. Vychladnuté poháre odložíme do tmavej chladnej špajze na policu. Takto zavarené orechy vydržia bez zmeny farby a chuti, bez akejkoľvek ujmy viac rokov. Po otvorení skladujeme orechy do spotrebovania v chladničke.

Zaváranie vlašských orechov je výhodnejší spôsob než skladovanie v mrazničke. Orechmi môžeme naplniť poháre rôznej veľkosti podľa predpokladu jednorazového potrebného množstva. Orechy sú potom po celý čas po ruke pripravené na použitie. Týmto spôsobom môžeme zavariť i mandle, píniové oriešky, lieskové oriešky a iné.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...