RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Dusená kvasená kapusta s jablkom

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 243      podpora -
Dusená kvasená kapusta s jablkom
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Vynikajúca príloha k rôznemu pečenému mäsu

Zloženie:
720 ml domácej kvasenej kapusty aj so šťavou /1 zaváraninový pohár/
1 veľká cibuľa
1 veľké kyslejšie jablko - použila som Granny Smith
2 lyžice hladkej múky na zahustenie
3 lyžice slnečnicového oleja
6 guľôčok celého čierneho korenia
3 guľôčky celého nového korenia
2 guľôčky celých borievok
2 lyžičky celej rasce
2 bobkové listy
soľ podľa chuti
cukor kryštál podľa chuti
ev. ocot podľa chuti/citrónová šťava


Postup:
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno, orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji do sklovita, pridáme celé čierne a nové korenie, celé borievky, bobkové listy, krátko spolu orestujeme, k cibuli pridáme kvasenú kapustu aj so šťavou, ktorú posypeme celou rascou, osolíme a dusíme na strednom plameni do odparenia tekutiny, kapusta má zostať al dente - asi 20 minút. K udusenej kapuste pridáme nastrúhané jablko, premiešame, posypeme hladkou múkou a krátko spolu opražíme. Múka kapustu primerane zahustí, toto ma naučila moja dobrá mama, o posypaní múkou hovorievala, že na záver kapustu "zaštábujeme" / z nemčiny - poprášime/. Vypneme plameň, necháme chvíľu odstáť, ochutnáme, osladíme cukrom kryštál a doladíme na príjemne sladko - kyslú chuť pridaním octu. Horúcu kapustu podávame ako vynikajúcu prílohu k rôznym druhom pečeného mäsa, podávala som k Pikantnému pečenému bôčiku.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...