RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečené morčacie krídlo na jablkovo - cibuľovom lôžku so zemiakmi

autor: Libchen (konzument)      body: 6      zobrazenia 385      podpora -
Pečené morčacie krídlo na jablkovo - cibuľovom lôžku so zemiakmi
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Morčacie krídlo predvarené v polievke ešte upečieme na masle a cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi a máme veľmi chutný hlavný chod.

Zloženie:
800 gramov morčacieho krídla /1 kus/
2 kusy jablka Granny Smith
2 stredne veľké podlhovasté cibule
300 gramov zemiakov
soľ podľa chuti
vývar z morčacieho krídla podľa potreby
100 gramov čerstvého masla

Postup:
Polomäkké morčacie krídlo, ktoré sme povarili predtým predvarili vo vývare , vyberieme na podnos a necháme vychladnúť. Zatiaľ očistíme zemiaky, pokrájame ich na kolieska o hrúbke asi 3 mm. Jablko umyjeme, rozštvrtíme a pokrájame na plátky. Cibuľu očistíme a pokrájame a pokrájame priečne na kolieska. Do pekáča položíme vrstvu zemiakových koliesok, na ktoré rozložíme kolieska cibule, jednotlivé vrstvy osolíme a na cibuľu rozložíme plátky jabĺk. Na jablká položíme predvarené morčacie krídlo,osolíme, pokladieme plátkami čerstvého masla, podlejeme malým množstvom horúceho vývaru z morčacieho krídla, vložíme piecť do rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200 stupňov C, za prelievania chutným výpekom, kým kožička na morčacom krídle nebude pekne do zlato - hneda a krásne do chrumkava. Na servírovací tanier spravíme lôžko z cibule, upečených plátkov jabĺk a z upečených zemiakov, na ktoré položíme hotové morčacie krídlo. Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom. Je to veľmi chutný hlavný chod z morčacieho krídla, ktoré má vo vnútri úžasne chutné jemné, mäkkučké a šťavnaté mäsíčko, na povrchu krásne vypečenú chrumkavú kožičku, je chuťovo výborne doplnené pečenými jablkami, cibuľou a zemiakmi. Ide o veľmi chutný a finančne nenáročný sviatočný obed.



Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...