RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vývar z morčacieho krídla

autor: Libchen (konzument)      body: 7      zobrazenia 256      podpora -
Vývar z morčacieho krídla
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Recept na výborný vývar z morčacieho krídla so zeleninou a domácimi rezancami.

Zloženie:
800 gramov morčacieho krídla /1 kus/
3 kusy stredne veľkej čerstvej mrkvy
2 kusy stredne veľkého petržlenového koreňa
1 menší zeler - buľva
1 menší kaleráb
1 stredne veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 pór
1 zelená paprika
1/2 čerstvej feferonky
1 čerstvá paradajka
1 zväzok petržlenovej vňate
3 vetvičky zelerovej vňate
12 guľôčok celého čierneho korenia
3 guľôčky celého nového korenia
2 guľôčky celých borievok
2 bobkové listy
soľ podľa chuti
studená voda na zaliatie podľa potreby
domáce rezance na zavárku podľa chuti


Postup:
Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na hrubšie kusy. Cesnak a cibuľu očistíme, na cibuli ponecháme spodnú šupku, len odkrojíme oba konce, šupka dá vývaru krásnu farbu. Očistíme pór a pokrájame na menšie kusy, papriku a feferonku umyjeme, odstopkujeme. zbavíme žiliek a semienok, prekrojíme na polovicu. Umyjeme petržlenovú a zelerovú vňať, časť petržlenu pokrájame na drobno, umyjeme paradajku.
Morčacie stehno dočistíme, zbavíme chĺpkov a nečistôt, umyjeme a vložíme do veľkého hrnca. Zalejeme dostatočným množstvom studenej vody, osolíme a varíme na najnižšom plameni sotva znateľným čerením do polomäkka. Behom varenia zbierame šum, aby sme mali číry a priezračný vývar. Asi v polovici varenia pridáme všetko korenie, všetku zeleninu, petržlenovú a zelerovú vňať.
Morčacie stehno vyberieme na podnos a zeleninu dovaríme na al dente. Z vývaru vyberieme cibuľu, feferonku, papriku, pór, uvarené vňate a paradajku. Ostatnú zeleninu dáme do misy a vývar necháme chvíľu odstáť, ked sadne, vývar precedíme cez husté sito do iného hrnca. Do menšieho hrnca odoberieme časť scedeného vývaru a na strednom plameni zavaríme domáce rezance. Na taniere dáme uvarené rezance, mrkvu, petržlenový koreň a inú zeleninu podľa vlastného výberu a chuti, zalejeme horúcim vývarom.
Vývar z morčacieho krídla posypeme na drobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame ako I. chod. Zavárky môžu byť rôzne podľa nášho výberu a chuti. Morčacie krídlo ešte upečieme na masle a cibuľovo - jablkovom lôžku so zemiakmi a podávame ako hlavný chod. Máme tak kompletný veľmi chutný nedeľný obed, ktorý je navyše aj cenovo veľmi prístupný.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...