RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Šafránové krémové rizoto s kuriatkami

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2189      podpora 9.9.2016
Šafránové krémové rizoto s kuriatkami
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ešte lepšie, ako čisté šafránové rizotto je s kuriatkami

Zloženie:
- 2-3 PL kačacej masti (alebo olej)
- 1 väčšia cibuľa
- 250g krájaných kuriatok (to sú hríbiky)
- 300 ml (nepremytej) ryže (dá sa odmerať v pohári)
- 1 liter zeleninového vývaru (áno, môže byť aj bujón)
- šťava z 1/4 citróna
- cca 150 g strúhaného syra parmezánového druhu
- 100 ml šľahačky na šľahanie
- 1/2 čl soli
- klasické maslo (ekvivalent zhruba 2-3 PL)
- 1 balíček Šafránu (0,1g)

Postup:
Na masti osmahneme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané kuriatka. Pražíme, kým cibuľa nezačne žltnúť a mierne aj hnednúť. teraz je čas na prípravu šafránu. Ten di vysypeme do poldecáku a zalejeme vriacou vodou, necháme lúhovať, ako čaj. Pokračujeme vo varení, šafrán, príde na radu na koniec. K cibuli s kuriatkami pridáme ryžu, soľ a trošku opražíme aj ryžu. Zakápneme vytlačenou štvrťkou citrónu a zamiešame (kuriatka si pýtajú citrón). Podlejeme vriacim vývarom (zatiaľ asi len asi 3 dl) a za stáleho miešania varíme na nie veľmi divokom ohni. počas varenia sa nám časť vývaru vsiakne do ryže a časť odparí - stále podlievame tým vývarom, ktorý nám pomaly vrie na susednom plameni. Po cca 10 minútach varenia sa nám minul všetok vývar. Ak je ešte stále tvrdá ryže, tak môžeme pokračovať v podlievaní vriacou vodou (čistou). Ryža už je takmer hotová, tak pridáme zohriatu smotanu, maslo a vylúhovaný vývar aj so šafránom. Keď sa nám maslo rozpustí, pridáme aj 3 štvrtiny nastrúhaného syra (zvyškom posypeme rizoto pri servírovaní). Ešte raz zamiešame a hotovo. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu a jesť ho môžeme omáčkovou lyžičkou (to je taká menšia polievková lyžička)

Dobrú chuť.


Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...