RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kuracie stehno pečené na masle s novými zemiakmi

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 215      podpora -
Kuracie stehno pečené na masle s novými zemiakmi
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Na masle upečené kuracie stehno spolu s novými zemiakmi, šťavnaté vo vnútri, na povrchu s kožičkou vypečenou do chrumkava, úžasnej chuti.

Zloženie:
rozpis pre 2 osoby:
2 kusy kuracích stehien /celých/
2 strúčiky cesnaku
300 gramov nových zemiakov
100 gramov čerstvého masla
50 ml studenej vody
soľ podľa chuti


Postup:
Kuracie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme, prešpikujeme cesnakom, výdatne osolíme, vložíme ich do pekáčika, necháme odpočívať.Očistíme nové zemiaky, pokrájame na krížalky, necháme v studenej vode do použitia, aby sa vyplavil prebytočný škrob. Na kuracie stehná položíme plátky masla, podlejeme asi 50 ml studenej vody, prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov C, pečieme 30 minút, potom odstránime alobal, pridáme nové zemiaky, ktoré sme scedili z vody a vyutierali v čistej utierke do sucha, nesolíme, postačí soľ, ktorá sa uvoľnila zo kuracích stehien. Zemiaky i kuracie stehná prelejeme rozpusteným horúcim maslom, teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme ešte 30 minút za prelievania výpekom, na posledných 15 minút zapneme funkciu gril a dopečieme do zlato - červenej farby, kým kožička na povrchu nebude pekne do chrumkava, vo vnútri bude mäkkučké mäsíčko jemné a šťavnaté, vynikajúcej chuti, rovnako i zemiaky budú na povrchu chrumkavé a vo vnútri krásne šťavnaté, mäkkučké,všetko sa upečie naraz a spolu v jednom pekáčiku. Servírujeme horúce s jemným zeleným listovým šalátom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...