RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 388      podpora -
Jednoduché oškvarkové pagáčiky s odloženým kysnutím v chladničke
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Výborný recept na oškvarkové pagáčiky, kysnú cez noc v chladničke, netreba ich prekladať a predsa sú ako lístkové, sú jednoduché a rýchlo hotové.

Zloženie:
cesto: 500 gramov hladkej múky extra špeciál 00
400 ml studeného mlieka
2 lyžičky sušeného droždia
1 lyžička soli
1 lyžička cukru kryštál
300 gramov pomletých domácich oškvarkov
na potretie:
1 vajce rozšľahané s 1 lyžičkou soli

Postup:
Večer dáme do misy robota preosiatu múku, premiešanú so soľou, cukrom a sušeným droždím, pridáme studené mlieko, pomleté domáce oškvarky a vymiesime hladké mäkšie pružné cesto, vytvarujeme bochník, jemne posypeme múkou, misu s cestom zabalíme do mikroténového vrecka, ktoré niekoľkokrát prepichneme ihlou a odložíme kysnúť na noc do chladničky - asi 12 hodín, kde cesto pomaly krásne nakysne. Ked misu vyberieme, začneme ihned s cestom pracovať, nečakáme, kým sa zohreje na izbovú teplotu, aby zbytočne nevytiekla z cesta masť, cesto hned po vybratí z chladničky rozvaľkáme na jemne pomúčenej na hrúbku 1 až 1,5 cm, formičkou vykrajujeme okrúhle pagáčiky, s cestom sa výborne pracuje, netreba viac podsypávať múkou, aby pagáčiky zbytočne nenabrali viac múky. Vykrojené pagáčiky preložíme na plech s teflonovou foliou, ihned potrieme vajcom, ktoré sme dobre rozšľahali so soľou, necháme chvíľku odpočívať na plechu - asi 5 až 10 minút..Pečieme v rúre rozpálenej na 250 stupňov C i viac, sú krásne upečené asi za 7 - 8 minút. Tieto pagáčiky netreba na doske vôbec prekladať, nechať celé hodiny na doske kysnúť a znovu rozvaľkať po každom zložení a predsa sú ako lístkové, na povrchu sú pekne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké a po upečení vláčne i na druhý deň a sú úžasne chutné. Veľkou výhodou je, že cesto kysne pomaly cez noc v chladničke, cesto sa pripraví sa v predstihu už večer, potom to už ide veľmi rýchlo a spracovanie je veľmi jednoduché. Upečené pagáčiky necháme vychladnúť a servírujeme ako prílohu k sýtejším polievkam na kyslo, ale aj samostatne, sú výbornou chuťovkou pre milé návštevy k vínu a na rodinných a rôznych oslavách pre priateľov. Z tejto dávky mi vyšlo až 70 kusov, môže ich byť aj viac, záleží na veľkosti formičky, ktorú zvolíte Vy sami, mala som vykrajovač o priemere 4 cm, pagáčiky netreba mriežkovať na povrchu a ani zaguľatiť a formovať medzi dlaňami, do cesta sa vajce nedáva!

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...