RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



SACHEROVA TORTA v zdravšej verzii

autor: danicac (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 381      podpora -
SACHEROVA TORTA v zdravšej verzii
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

SACHEROVA TORTA v zdravšej verzii

Zloženie:
Korpus: 5 vajec,
0,5 hrnčeka (3dcl) polohrubej múky,
0,5 hrnčeka ražnej múky,
1 hrnček trstinového cukru,
1-2 polievkové lyžice kvalitného kakaa,
2 polievkové lyžice medu

Poleva: 2 šľahačkové smotany - 200 ml,
200g horkej čokolády

+ káva a kyslejší lekvár

Postup:
Ingrediencie na korpus vymiešame, nalejeme na plech či do formy a pečieme v teplovzdušnej rúre 1 hodinu pri 180°C. Po upečení rozrežeme na polovice, obe polejeme jedným hrnčekom silnej kávy, potrieme lekvárom a spojíme. Potom na celý vrch natrieme lekvár a potrieme polevou: v hrnci roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a za stáleho miešania spojíme. Necháme odstáť 15-20 minút, nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...