RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vyprážané rezne z kuracích pŕs marinované v kyslej smotane

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 1163      podpora -
Vyprážané rezne z kuracích pŕs marinované v kyslej smotane
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Máte chuť na perfektné vyprážané kuracie rezne? Vyskúšajte tento recept :-)

Zloženie:
1000 gramov kuracích pŕs
4 strúčiky cesnaku
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
1 polievková lyžica sladkej mletej červenej papriky
150 ml hustej kyslej smotany
2 kusy vajec
200 gramov hladkej múky
100 gramov nastrúhaného tvrdého údeného syra
300 ml slnečnicového oleja na vyprážanie

Postup:
Najprv pripravíme marinádu, v ktorej sa budú kuracie prsia pácovať. Do misy prelisujeme cesnak, pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, vajcia, kyslú smotanu a všetko spolu dobre vyšľaháme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a vložíme do pripravenej marinády, poriadne ich v marináde poobraciame a odložíme na 24 hodín pácovať do chladničky. V deň D ich vyberieme z chladničky, necháme asi 1 hodinu zohriať na izbovú teplotu, obalíme rezne aj s marinádou v hladkej múke, obalené rezne vypražíme z oboch strán v horúcom oleji do peknej zlato - červenej farby a dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku. Servírujeme horúce s varenými novými zemiakmi s petržlenom preliatymi čerstvým maslom a hlávkovým šalátom. Na tanieri ešte horúce rezne posypeme nastrúhaným údeným syrom, ktorý sa vplyvom tepla rozpustí a vsiajne do obalu rezňov, sú o to chutnejšie. Tieto rezne sú veľmi chutné, vo vnútri veľmi jemné z kyslej smotany, výborne ochutené cesnakom a použitými koreninmi, na povrchu majú chutný pekne nafúknutý chrumkavý obal, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...