RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Citrónová jogurtová zmrzlina

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 314      podpora -
Citrónová jogurtová zmrzlina
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Máte chuť na výborný mrazený dezert? Pripravte si túto osviežujúcu zmrzlinu, určenú pre milovníkov výraznej citrónovej chuti a jogurtu.

Zloženie:
nastrúhaná kôra z 2 kusov Bio citrónov
šťava z 2 kusov Bio citrónov
dužina z 2 kusov Bio citrónov
200 gramov práškového cukru
500 ml hustého domáceho bieleho neochuteného jogurtu/jogurtu gréckeho typu

Postup:
Nastrúhame kôru z Bio citróna, nie je podmienkou, môžete použiť aj obyčajné citróny, len ich musíte dôkladne umyť, dáme pozor, aby sme nenastrúhali aj bielu časť kôry, lebo tá je výrazne horká. Do misy dáme práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, citrónovú dužinu, hustý biely neochutený domáci jogurt /jogurt gréckeho typu/ a všetko spolu dobre vyšľaháme na jednoliaty krém, ktorý na noc odložíme do mrazničky, netreba vôbec premiešavať ako pri iných zmrzlinách. Postačí však aj 4 hodiny mrazenia a máme zmrzlinu hotovú. Ked zmrzlinu vyberieme z mrazničky, necháme chvíľku povoliť pri izbovej teplote a môžeme servírovať. Recept je naozaj jednoduchý, veľmi chutný a určený pre milovníkov osviežujúcej výraznej citrónovej chuti a jogurtu.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...