RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 819      podpora -
Erős Pista - domácí pálivý paprikový krém
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Netreba kupovať pálivé paprikové krémy s konzervantami a umelinami, ked si oveľa lepší dokážete ľahko pripraviť Vy sami doma z čerstvých surovín.

Zloženie:
150 gramov čerstvej dlhej červenej pálivej papriky alebo čerstvých feferoniek
150 gramov čerstvej červenej papriky kápie
75 gramov soli

Postup:
Kápiu prekrojíme na polovicu, zbavíme stopky,jadrovníka, žiliek a semienok, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Čerstvé červené pálivé papriky umyjeme, odkrojíme len koniec so stopkou, semienka neodstraňujeme, pokrájame na malé kúsky.
Do cuttera dáme pokrájané pálivé papriky, pokrájanú kápiu, pridáme odvážené množstvo soli a kutrujeme na krém tak, aby zostali maličké kúsky, ktoré budeme cítiť na jazyku.Sterilizované čisté zaváraninové poháre naplníme domácim paprikovým krémom, uzavrieme viečkom a odložíme na poličku do špajze.
Domáci pálivý paprikový krém netreba vôbec sterilizovať, pretože soľ dostatočne konzervuje. Krém sa nekazí a neplesnivie.
Tento domáci výrobok vydrží bez ujmy i dlhšie ako jeden rok. Ked však pohár otvoríme, vydrží v chladničke bez ujmy až do spotrebovania, ale u nás doma sa spotrebuje veľmi rýchlo.
Pálivý krém robievam v pomere 1:1 sladkej a pálivej papriky. Krém je sametovejší a oveľa chutnejší než kupované krémy.
Paprikový krém pridávam do polievok, šalátov, nátierok, slaných krémov, omáčok,
k rôznym mäsám na šťave, do gulášov. Krém používam tiež na marinovanie najrôznejších druhov mäsa na grilovanie a zeleniny na grilovanie. Pre slanosť krém nie je vhodný ako samostatná chuťovka.
Erős Pista - domáci pálivý paprikový krém je vynikajúci produkt na čisto prírodnej báze. Neobsahuje žiadne konzervanty, postačí samotná soľ.
Recept odporúčam milovníkom ostrých jedál, príprava je rýchla a veľmi jednoduchá. Je to skvelý domáci polotovar so širokým využitím.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...