RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Rizoto s pečeným kuracím mäsom

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 363      podpora -
Rizoto s pečeným kuracím mäsom
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
400 gramov pečeného kuracieho mäsa i s kožou
2 sáčky ryže vo varných sáčkoch
100 gramov Cherry paradajok
1 stredne veľká cibuľa
8 strúčikov cesnaku
1 a 1/2 kusu citróna
30 ml citrónovej šťavy
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 zväzoček čerstvo posekanej petržlenovej vňate
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
Z pečeného kurčaťa oberieme zvyšky mäsa i kožu a natrháme na menšie kúsky. Cherry paradajky umyjeme, pokrájame na polovice, umyjeme a osušíme citróny, pokrájame na dieliky, vytlačíme šťavu z polovice citróna. Cesnak očistíme, ponecháme v celku, očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom opečieme na oleji. Petržlenovú vňať posekáme na jemno. Uvaríme varnú ryžu v sáčku podľa návodu, sáčky rozstrihneme a ryžu dáme do hrnca, ev. použijeme dusenú ryžu, ktorá nám zvýšila. K ryži pridáme pripravené suroviny, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, dobre premiešame vidličkou a ešte horúce servírujeme na tanieri, toto rizoto už nevyžaduje iné ochutenie ani dalšie suroviny, je to rýchly chutný eintopf osviežujúcej chuti. Môžeme doplniť ľahkým hlávkovým šalátom. Poznámka: použila som zvyšky z môjho receptu TU: http://www.sefkuchari.sk/recept-1161-Pecene-francuzske-kura-podla-Julia-Child.html




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...