RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kuracie mini rezníky

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 660      podpora -
Kuracie mini rezníky
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
600 gramov kuracích pŕs
2 lyžice čerstvej majonézy
1 kus vajce
0,5 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
1 lyžička sladkej mletej červenej papriky
1 lyžička plnotučnej horčice
1 lyžica čerstvo posekanej petržlenovej vňate
1 lyžička zmesi korenia na kura
1 lyžička sušeného cesnaku
30 ml sladkej smotany
1 lyžica hladkej múky
strúhanka na obalenie podľa potreby
slnečnicový olej na vyprážanie podľa potreby


Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, priečne pokrájame na malé rezne. V mise zmiešame vajce, majonézu, sladkú smotanu, horčicu, sladkú mletú červenú papriku, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvo posekanú petržlenovú vňať, zmes korenia na kura, sušený cesnak, pridáme múku a všetko spolu dobre rozšľaháme. Do tejto zmesi dáme mini rezníky, premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby sa prepojili všetky chute. Potom v tejto zmesi naložené rezníky obalíme v strúhanke a vypražíme do zlato - hnedej farby a do chrumkava z oboch strán v rozpálenom oleji, dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku. Horúce mini rezníky preložíme na servírovaciu misu, zvlášť v mise podávame prílohu s petržlenovými zemiakmi, ev. s dusenou ryžou a šalátovú misu s listovým šalátom. Ide o veľmi chutný rýchly obed z kuracích pŕs, ktoré priam potrebujú výraznejšie ochutenie.



Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...