RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pikantná kuracia pečeň na cesnaku

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 374      podpora -
Pikantná kuracia pečeň na cesnaku
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
600 gramov kuracej pečene
6 strúčikov cesnaku pokrájaného na plátky
1 kus čerstvej feferonky na jemno pokrájanej
2 lyžice domácej bravčovej masti
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:
Kuraciu pečeň zbavíme nepotrebných častí, umyjeme a osušíme. Očistený cesnak pokrájame na plátky, feferonku na jemno. V hrnci rozpálime domácu bravčovú masť, pridáme kuraciu pečeň a sprudka opekáme z každej strany, celkom asi 5 až 7 minút, pečienky majú zostať vo vnútri mäkkučké a šťavnaté, ružové, nie surové, či sú už dobré, sa presvedčíme vpichom ihlicou, ak nevyteká krvavá šťava, ale vyteká len číra šťava, vtedy je pečeň už hotová a správne prepečená. Pridáme cesnak a feferonku, necháme za stáleho miešania pekne rozvoňať - asi 1 - 2 minúty, máme hotovo a vypneme plameň. Servírujeme horúce, na tanieri ešte osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, podávame s čerstvo upečeným domácim chlebom, ev. s varenými novými zemiakm, preliatymi čerstvým maslom a s posekanou petržlenovou vňaťou

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...