RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Plnený zemiakový koláč so syrom a šunkou

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 756      podpora -
Plnený zemiakový koláč so syrom a šunkou
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
500 gramov v šupke uvarených zemiakov
250 gramov hladkej múky
1 kus vajce
100 gramov Pražskej šunky/inej
100 gramov plátkového syra podľa vlastného výberu
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
2 lyžice slnečnicového oleja na pečenie

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ešte za tepla ošúpeme a roztlačíme mačkadlom na zemiaky, necháme vychladnúť. Pretlačené zemiaky podľa našej chuti osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pridáme celé vajce, prisypeme hladkú múku a rukami dôkladne spracujeme na mäkšie cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. V panvici rozohrejeme olej, polovicu cesta položíme do panvice rukami roztiahneme na veľkosť panvice, na cesto pokladieme plátkový syr / môže byť aj na jemno nastrúhaný tvrdý syr/, na syr položíme plátky Pražskej šunky, prikryjeme druhou polovicou roztiahnutého zemiakového cesta, okraje cesta po obvode spojíme stlačením, opečieme do peknej zlato - hnedej farby z jednej strany, obrátime tak, že na panvicu priložíme veľký tanier, rýchlo otočíme hore dnom a koláč sa dostane na tanier obrátený, naplnený zemiakový koláč zosunieme z taniera do panvice, opražíme i z druhej strany a položíme na servírovací tanier, ešte teplé pokrájame na trojuholníky a každý si naloží na svoj tanier svoju porciu upečeného plneného zemiakovo koláča, ktorý má v strede vplyvom tepla príjemne rozpustený syr a príjemne opečenú šunku. Servírujeme s jemným zeleninovým šalátom, napr.zeleným listovým alebo paradajkovým. Je to veľmi chutná večera v chladný letný deň, ktorá zasýti a zahreje, navyše je rýchlo hotová. Tento zemiakový koláč môžete plniť čímkoľvek, čo Vám chutí.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...