RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Perkedel kentang - indonézske zemiakové pllacky

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 469      podpora -
Perkedel kentang - indonézske zemiakové pllacky
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
500 g zemiaky
2 vajcia
1 kus jarnej cibuľky aj s vňaťou
1 čerstvý zelerový list
čerstvo mleté čierna korenie podľa chuti
čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok podľa chuti
1 čajová lyžička soli
slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zatiaľ umyjeme zellerový list, osušíme a na jemno ho posekáme, očistíme jednu jarnú cibuľku a pokrájame ju na kolieska aj s vňaťou. Uvarené zemiaky scedíme z vody a ešte za tepla roztlačíme, necháme trocha vychladnúť. Okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a nastrúhame na zemiaky muškátový oriešok, pridáme 2 vaječné žĺtky /nepridávajte celé vajcia, cesto by veľmi zredlo!!!, vaječné žĺtky zemiakové cesto naopak výborne spevnia a dobre sa s ním pracuje/, posekanú zelerovú vňať, jarnú cibuľku aj s vňaťou, poriadne zmiešame na hladkú masu a odložíme asi 1 na hodinu do chladničky, aby sa dobre prepojili chute A aby sa zemiaková zmes dobre spojila. Vyberieme z chladničky, vlhkými rukami vytvarujeme z masy guľky o priemere 5 až 7 cm, dlaňami ich sploštíme na placky o hrúbke asi 1 cm, obalíme ich vo vaječných bielkoch, ktoré sme predtým našľahali vidličkou. Obalené placky ihned vkladáme do rozohriateho oleja a po oboch stranách ich vypražíme do peknej zlato - hnedej farby a kým povrch bude pekne do chrumkava. Vypražené placky dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú utierku, ešte horúce placky podávame, ja som ich servírovala s jednoduchým rajčinovým šalátom, mali sme výbornú ľahkú úžasne chutnú večeru, sama som nepredpokladala, že toto jedlo je až také výborné. Príprava je jednoduchá a rýchla, tieto zemiakové placky sú na povrchu chrumkavé z vypražených vaječných bielkov, vo vnútri sú veľmi šťavnaté a mäkkučké s úžasnou chuťou, ktorú im dá tých málo pôoužitých ingrediecií. V Indonézii sa Perkedel kentang podáva tradične s Nasi sayur a s Nasi campur, čo je ryža zmiešaná so zeleninou, je to jedlo, ktoré sa v každej reštaurácii pripravuje o niečo ináč a dom od domu sa stretnete s inou verziou. Perkedel kentang je mimoriadne obľúbený nielen v Indonézii, ale aj v Číne, v Malajzii, na Jáve, v Singpúre, v Indii a inde vo východnej Ázii, ide o vplyv holandskej kuchyne v tejto oblasti, často sa mieša s hovädzím mletým mäsom, tieto zemiakové placky sú známe aj v Európe, kde sa podávajú bud samostatne so zeleninovým šalátom alebo ako príloha k rôznym omáčkam zo zeleniny resp. sa kladú na vrch zeleninových omáčok na ich vylepšenie.


Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...