RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Pečené kuracie stehná marinované v pomarančovej šťave

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 426      podpora -
Pečené kuracie stehná marinované v pomarančovej šťave
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

možno netradičné, no koho omrzeli "komunistické" pečené stehienka, nech vyskúša tieto.

Zloženie:
2 kusy kuracích stehien
1 kus pomaranča - vytlačená
1/2 kus feferonky na jemno pokrájanej
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
soľ podľa chuti

Postup:
Kuracie stehná očistíme od zvyškov peria a iných nečistôt, umyjeme, osušíme, poriadne osolíme z každej strany, našpikujeme cesnakom, položíme do pekáčika, posypeme na jemno pokrájanou feferonkou. Vytlačíme šťavu z jedného pomaranča, ktorou prelejeme kuracie stehná a necháme ich v chlade 4 hodiny marinovať. Kuracie stehná vyberieme, polejeme slnečnicovým olejom, prikryjeme alobalom, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov, pečieme 1 hodinu, potom odstránime alobal a pri tej istej teplote dopečieme do peknej zlato - hnedej farby až kým bude kožička na povrchu krásne do chrumkava. Podávame horúce s jemným zeleným šalátom a dekorujeme plátkami pomaranča, zvlášť v mise servírujeme ako prílohu dusenú ryžu s baby špenátom , ktorú prelejeme chutným výpekom zo stehien. Tieto pečené kuracie stehná majú veľmi jemné mäkkučké mäsíčko výbornej chuti po cesnaku a pomarančovej šťave, sú ľahko pikantné, na povrchu majú do chrumkava vypečenú kožičku.



Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...