RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Obyčajný biely ošatkový chlieb

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 389      podpora -
Obyčajný biely ošatkový chlieb
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Domáci chliem z rúry

Zloženie:
500 gramov hladkej múky extra špeciál 00
2 lyžičky soli
čerstvé droždie 21 gramov
1 lyžička cukru kryštál
250 ml vlažnej vody


Postup:
Do misy robota preosejeme hladkú múku extra špeciál 00, premiešame so soľou, do jamky v múke rozdrobíme čerstvé droždie, posypeme ho cukrom kryštál, zalejeme vlažnou vodou a necháme vykysnúť kvások - asi 15 minút. Potom miesime v robote najprv na rýchlosti č. 1 asi 10 minút a na rýchlosti č. 2 ešte 4 minúty, kým dostaneme hladké lesklé pružné nelepivé polomäkké cesto, ktoré dáme do pomúčenej guľatej ošatky, pomúčime aj vrch cesta, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu . asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto vyklopíme na plech vystlaný teflónovou fóliou, vložíme piecť do rúry vyhriatej na 230 stupňov C, pečieme na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom pri tejto teplote 10 minút, teplotu znížime na 190 stupňov C a pečieme ešte 45 minút, pričom na spodok rúry sme dali hrnček s horúcou vodou, aby sa vytvorila para počas pečenia. Upečený chlieb vyberieme, necháme úplne vychladnúť a až po vychladnutí pokrájame na krajce. Ide o jednoduchý, ale veľmi chutný obyčajný chlieb s mäkkou striedkou a chrumkavou kôrkou




Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...