RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Kakaové mini štrúdličky

autor: Libchen (konzument)      body: 5      zobrazenia 681      podpora -
Kakaové mini štrúdličky
Pozrite si všetky recepty užívateľa Libchen (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept



Zloženie:
1 ks domáce cesto na vaľkanú štrúdľu 250 g
hladká múka na podypanie pri vaľkaní cesta podľa potreby náplň: 1 polievková lyžica holandského kakao, 2 polievkové lyžice cukru krupica
rozpustené maslo na pokvapkanie náplne
na potretie štrúdle:
50 g rozpusteného masla
na pocukrovanie štrúdle:
práškový cukor podľa chuti

Postup:
Hotové domáce štrúdľové cesto na vaľkanú štrúdľu vyberieme z chladničky, dáme na silne pomúčenú dosku, posypeme aj povrch štrúdle múkou, aby cesto neobschlo a necháme ho zohriať na izbovú teplotu.
Kým sa cesto zohreje na izbovú teplotu, pripravíme náplň zmiešaním 1 lyžice holandského kakaa a 2 lyžíc cukru krupica, v hrnčeku rozpustíme čerstvé maslo. Cesto rozvaľkáme na tenúčko, rovnomerne nanesieme kakaovú náplň tak, že po obvode necháme voľný pás cesta asi 5 cm široký, náplň pokvapkáme rozpusteným maslom - len málo. Voľné okraje cesta po obvode prehneme z bokov smerom dovnútra, potom náplň zo štrúdle nevytečie, zdola nahor na pevno stočíme do závinu tak, aby spoj bol naspodku. Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný teflonovou fóliou, výdatne potrieme rozpusteným maslom. Vložíme piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov C, na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, pečieme do ružova 15 minút, upečenú štrúdľu vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť. Pokrájame na porcie, dáme na podnos a pred podávaním hojne posypeme cez sitko práškovým cukrom. Servírujeme k dobrej presso kávičke, štrúdľa je veľmi chutná, vhodná ako pohostenie i pre návštevy, recept je jednoduchý a štrúdľa je rýchlo hotová

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...