RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Cviklová polievka

autor: jadza (konzument)      body: 5      zobrazenia 1158      podpora -
Cviklová polievka
Pozrite si všetky recepty užívateľa jadza (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Cvikla, mimoriadne zdraviu prospešná zelenina, pretože obsahuje veľa draslíka, bielkovín, železa, horčíka, medi, zinku, fluóru, mangánu a vitamínov C, B1 a B2, je stále v našej kuchyni nedocenená. Pritom ide o veľmi chutnú, málo kalorickú a cenovo d

Zloženie:
Potrebujeme :

1 vačšiu bulvu cvikly
2 biele jogurty 150ml
4 vajcia
1 pol.lyžica octu
0,7 l vody
petržlenovú vňať


Postup:
Surovú cviklu ošúpeme, opláchneme a nastrúhame. Potom nastrúhanú masu zalejeme cca 0,7l vody, osolíme a dáme variť. Asi po cca 10-15 min., ked je cvikla mäkká, masu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme jogurty, celé surové vajce, ocot a ešte raz všetko rozmixujeme a necháme prejsť krátkym varom.
Súbežne s cviklou dáme variť 3 vajcia na tvrdo, ktoré potom pokrájané na štvrtky vložíme do taniera s polievkou a posypeme vňaťkou.
Mňam !

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...