RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Zapekané zemiaky s rybím filé a špenátom.

autor: danicac (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 908      podpora -
Zapekané zemiaky s rybím filé a špenátom.
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Zapekané zemiaky s rybím filé a špenátom - dobré a zdravé

Zloženie:
800 g zemiakov,
700 g rybieho filé,
mlieko na namočenie filé,
450 g špenátu (kocka zmrazeného),
2,5 dl bieleho vína,
2,5 dl mlieka,
60 g masla,
2 pol. lyžice hl. múky,
30 g strúhaného parmezánu,
soľ,
mleté čierne korenie,
štipka muškátového orieška,
sardelová pasta,
olej

Postup:
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Rozmrazené rybie filé namočíme na hodinu do mlieka. Potom mlieko zlejeme a filé necháme odkvapkať. Z jednej strany ho osolíme, okoreníme, z druhej strany ho natrieme sardelovou pastou. Potom ho opečieme na masle, zalejeme vínom a 10 minút podusíme. V inom hrnci udusíme špenát na jednej lyžici masla, osolíme. V ďalšom hrnci z 2,5 dl mlieka, múky a masla urobíme bešamelovú omáčku (na masle opražíme múku a opatrne prilievame studené mlieko za stáleho miešania, aby sa neurobili hrudky), do ktorej prilejeme víno, v ktorom sa varila ryba. Ohňovzdornú misku natrieme olejom, postupne do nej kladieme tretinu zemiakov, posolíme, zalejeme bešamelom, 1/2 filé, posypeme muškátovým orieškom, zalejeme bešamelom, druhú tretinu zemiakov, na to vrstvu špenátu, bešamel, na záver rybie filé, posypeme muškátovým orieškom, poslednú vrstvu zemiakov, bešamel a na koniec zasypeme strúhaným parmezánom. Dáme zapiecť do rúry na asi 15 minút na 190 °C.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...