RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Jablkové čatni s čili

autor: alenkaG (konzument)      body: 5      zobrazenia 750      podpora -
Jablkové čatni s čili
Pozrite si všetky recepty užívateľa alenkaG (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ovocné lečo - aj tak by sa to dalo nazvať :-)

Zloženie:
2 väčšia jablká, 1-2 PL kr. cukor, štipka soli, čili podľa chuti

Postup:
Jablká olúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca a posypeme cukrom (podľa chuti a podľa kyslosti jabĺk. Čatní má byť naozaj sladké aj pálivé). Ak je treba, môžeme podliať máličko vodou, naozaj iba trošku, nemá byť z toho kompót. Ja nepodlievam vôbec, stojím pri tom a miešam. Jablká pustia za chvíľu dosť šťavy na to, aby sa nepripálili. Pridáme čili podľa chuti a podusíme cca 3-5 min. Toľko stačí jablkám aby boli mäkké. Pridať štipku soli a je to hotovo.
Je dobré nechať čatní prejsť do druhého dňa v chladničke, pikantnosť prejde až do jabĺk.
Ja to podávam k pašteke, ku syrom, k prírodnému mäsu .....
Robím vždy čerstvé (v chladničke vydrží určite 2 týždne - viac nemám odskúšané ;-)), ale dá sa aj sterilizovať.
Príprava nezaberie viac ako 15 min aj s lúpaním jabĺk.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...