RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Tuniakovo-vajíčkovo nátierka

autor: alenkaG (konzument)      body: 5      zobrazenia 1080      podpora -
Tuniakovo-vajíčkovo nátierka
Pozrite si všetky recepty užívateľa alenkaG (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Tuniak a vajíčko - mňam

Zloženie:
1 malá konzerva tuniak v paradajkovej šťave, 2 vajíčka natvrdo, 1 PL maslo, 1 ČL horčica, soľ, šľahačka na šľahanie

Postup:
Všetko okrem šlahačky dáme do vyššej nádoby (ja používam "pollitrák na pivo" - je skleneny, dobre sa umýva a nemám pocit všadeprítomného plastu frown – emotikon ). Nahrubo rozmixujeme ponorným mixérom.
Teraz máte dve možnosti ...buď budete pridávať ešte maslo (ale už to môže byť veľmi mastné a hutné), alebo budete pomaly prilievať šľahačku a ďalej mixovať ručným ponorným mixérom do požadovanej hustoty. Ja som pridala asi 0,3 dcl šľahačky. Dosoliť podľa chuti.
Takto so šľahačkou robím všetky nátierky.
Nátierka je chuťovo veľm príjemná, majú ju radi aj deti.
Keď mám chuť na viac rybaciu, tak pridám iba 1 vajíčko.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...