RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Zavárané orechy na sucho

autor: luciel (konzument)      body: 7      zobrazenia 55710      podpora 13.9.2016
Zavárané orechy na sucho
Pozrite si všetky recepty užívateľa luciel (konzument)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Vydržia chutné vraj až 10 rokov bezo zmeny

Zloženie:
Vysušené a vylúpané vlašské orechy

Postup:
VERZIA A (mikrovlnka)
Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a vložíme bez viečka do mikrovlnnej rúry, na každý pohár počítame 2 ž 2,5 minúty času na plný výkon. Najlepšie sa osvedčilo po 4 kusy s celkovým časom 8 minút. Potom s utierkou vyberáme a okamžite zaviečkujeme a otočíme hore dnom, necháme asi 10 minút, potom otočíme viečkom hore a po vychladnutí uskladníme.

Verzia B (klasická rúra)
Naplníme do 0,7 litrových šrobovacích zaváracích pohárov a položíme bez vrchnákov do rúry. Rúru zapneme na 70 stupňov a necháme ju aj s pohármi a orechmi "bežať" 10 minút. Teraz na poháre poukladáme vrchnáky (stále ich ale nezaťahujeme a necháme ďalších 10 minút hriať. Po 10 minútach vrchnáky ešte v rúre zatiahneme - zatvoríme a po vychladnutí uskladníme.


Sú odolné proti pliesni, stuchnutiu a nepreberajú žiadne pachy. Do jedného pohára sa zmestí asi 330 gramov orechov.

Vytlačiť recept




luciel    (id: 147)    (5.6.2013 o 11:23)   
Bez viečka preto, aby sa čo najviac odparila vlhkosť, samozrejme že je kovové, kto tvrdí že nie, tak klame. Iba tie s bielym alebo farebným povlakom nepoškodia mikrovlnnú žiarovku, kto zavára s pozlatenými viečkami v MW sa potom čuduje, že sa mu vypáli tesne po záruke. Ďakujem za koment.
Babetta    (id: 65)    (21.5.2013 o 16:00)   
Tak toto vyzkouším v mikrovlnce, já je dříve krátce zavařovala.
Do mikrovlnky bez víčka, někde jsem četla i s víčkem, toho bych se bála, ale prý není kovové, tak nevím.
Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...