RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Liptovská kyslá (zo šťavy z kyslej kapusty)

autor: hucko (kuchtík)      body: 11      zobrazenia 8184      podpora 29.11.2015
Liptovská kyslá (zo šťavy z kyslej kapusty)
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Toto nie je polievka, toto je elixír života - bazlam. Takto som sa ju naučil pripravovať ja.

Zloženie:
1 liter vody z kyslej kapusty
3 litre studenej vody
5-6 mrkiev
5-6 zemiakov
2 hovädzie bujóny
(alebo namiesto 3 litrov vody dáme vývar)
1 čl soli
2 PL paradajkový pretlak

Postup:
Vodu aj so šťavou dáme zovrieť. Pridáme očistenú mrkvu, zemiaky, rajčinový pretlak a všetko ostatné. Privedieme do varu a varíme tak 40 minút.

V tejto vode sa zvykne variť aj údené mäsko (bravčový šál, pliecko) a podáva sa s BÁBKOU.

BÁBKA:
2 stredne tvrdé rožky nakrájať nadrobno (niekde rožky nedávajú). Pridať 2 vajíčka, 3-4 PL polohrubej múky 2-3 strúčiky popučeného cesnaku, 1/2 čl soli. Ja pridávam aj petržlenovú vňať, ale to už je môj "tuning". Z tohoto vymiešame cesto a pomocou polievkovej lyžice tvarujeme také malé knedlíky (bábku). Pred dovarením hádžeme do POLIEVKY a necháme 3-4 minúty prevrieť.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...