RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (245)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Losos na štýl francúzskych zemiakov

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2403      podpora 7.11.2015
Losos na štýl francúzskych zemiakov
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Toto rozhodne nie sú francúzske zemiaky, ako ich poznajú francúzi. Toto je slovenská verzia francúzskych zemiakov upravená pre LOSOS-a

Zloženie:
1 kg zemiakov uvarených v šupke
cca 700-800g losos (2 kusy z LIDL-a)
hrsť kôpru
5 vajíčok na tvrdo
150 ml smotana na šľahanie
150g syr (môže byť na plátky, alebo nastrúhaný)
1 väčšia cibuľa
maslo na opraženie cibule.

Postup:
Zemiaky uvarené v šupke necháme trošku vychladnúť (na udržanie v ruke), ošúpeme. dno jenskej misy vymastíme maslom a poukladáme polovicu na kolieska pokrájaných zemiakov (áno, to sú tie uvarené v šupke). Pridáme vajíčka na kolieska (uvarené ošúpané, nakolieskované). Teraz prichádza veličenstvo LOSOS. Odporúčam BEZ KOŽE a samozrejme SUROVÝ. Ak môžem poradiť, zbavte sa aj toho šedého tmavého mäsa, čo je tesne pod kožou. Okoreníme korením na ryby a smelo osolíme (ak korenie na ryby neobsahuje soľ). Pridáme najemno nasekaný kôpor, cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska a opražili na masle. Teraz ide druhá polovica zemiakov, syr. Smotanu privedieme do varu, pridáme 1 čl soli, zalejeme zemiaky s lososom, zakryjeme a pri teplote 180 stupňov necháme v rúre tak hodinku.

Môžeme podávať s kyslou uhorkou, ja som si spomenul až pri konci, na fotke to už nie je.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...