RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Šalát á la treska v majonéze

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 4404      podpora 5.11.2015
Šalát á la treska v majonéze
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Pstruha je na to škoda, ale je to s ním vynikajúce.

Zloženie:
400-500g ryba
2-3 stredne veľké mrkvy
4-5 ks zavárané uhorky
1 väčšia cibula
cca 2 dl majonézy
1 citrón
1 kopcovitá PL cukru
3 dl octu

Postup:
3 dl vody a 3 d octu (toho, čo je v ingredienciách) privedieme (spolu zmiešať) do varu, vložíme do toho rybu a varíme tak 5 minút - viac netreba. Odstavíme a necháme prikryté ešte 10 minút dôjsť - zatiaľ si pripravíme zvyšok.

Cibuľu (V Bratislave môžete ŠALOTKU) nakrájame na turbojemno, uhorky nastrúhame na strúhadle (ako syr). Mrkvu nastrúhame na strúhadle a prelejeme (v sitku) 1 litrom VRIACEJ VODY. To stačí a to, aby nebola chrumkavá v šaláte ale ani na blato - ideálna.

Rybu dáme vychladnúť a oberieme z kostí. Pridáme k zelenine, zalejeme majonézou, pridáme cukor, vytlačený citrón (no dobre, v Bratislave môžu LIMETKU) a poriadne premiešame, nech sa nám ryba rozbije.

Necháme vychladnúť a spojiť chute aspon dve minuty a jesť čokoľvek iné ako čerstvý chlebík by k tomu bolo BARBARSTVO.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...