RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Paprikový krém PEKELE

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 5066      podpora 23.10.2015
Paprikový krém PEKELE
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Ajvar je super, ale táto papriková pomazánka je 3,14 krát lepšia :-)

Zloženie:
15 ks zelená paprika štandardnej veľkosti
5 ks cibuľa strednej veľkosti
cca 1 dl paradajkový pretlak
2 dl octu (áno, naozaj 2 dl - 200ml)
2 dl oleja (jj, presne toľko, ako octu)
1 PL mleté čierne korenie (alebo aj nie)
1 čl soľ
8 PL cukor (nie, nie je to chyba)

Postup:
Najlepšie pripraviť v kvalitných hrncoch (TESCOMA, ZEPTER). Olej (tie 2 dl, čo máme v ingredienciách) rozpálime v hrnci, pridáme najemno nakrájanú papriku, cibuľu, paradajkový pretlak a krátko (4-5 minút) porestujeme. Pridáme ostatné ingredienacie a privedieme do varu. Pomaličky varíme 30 minút. Ponorným tyčovým mixérom dôkladne a do hladka rozmixujeme. Naložíme do pohárov. Ak si chcete ušetriť prácu so sterilizovaním, použite nasledovnú FINTU:

Paprikový krém privedieme do varua plníme (1 cm pod okraj) do zohriatych pohárov (môžeme zohriať vriacou vodou, alebo v rúre). Po naplnení ihneď položíme vrchnák, ALE NEZATVÁRAME, počkáme tak 20-30 sekúnd (zatiaľ naplníme druhý pohár (tretí, štvrtý...). Za tých 20 sekúnd sa zohreje vzduch medzi potravinou a vrchnákom a sám sa vytlačí. Až teraz zatočíme vrchnák a necháme prikryté pomaly vychladnúť (suchý dunct).

Poznámka:
Ak chcete pikantnejšiu verziu, tak na toto množstvo pridajte jednu papriku Habanero, alebo Jolokia. Nedávajte viacej, lebo to bude použiteľné iba ako jemné prichutenie a nie ako nátierka. Pikantnosť je dobrá, ale pri tomto kréme stačí aj toľko.

Použitie:
Na maslový chleba, na haruľu, na lángoše, na praženicu, k párkom, ku klobáske, ako deep k pizza tyčinkám (GRISSINI), k pečenému mäsku, ku grilovanému kolenu, doladenie polievky, na hamburger, pizzu, alebo len tak k telke :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...