RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (250)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Grilovaný losos s karfiolovo zemiakovým pyré

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3569      podpora 17.8.2015
Grilovaný losos s karfiolovo zemiakovým pyré
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Bežné suroviny, len nepatrná zmena a celkom zaujímavý výsledok

Zloženie:
flákota lososa (ja som mal 400g na tri kusy)
1/2 čl soľ
korenie na ryby (ale nemusí byť)
2-3 PL masla

250g zemiakov
400-500g karfiol
1 cibuľa
1 čl soli

Postup:
Losos:
Na panvici rozpustíme maslo, položíme lososa kožou dole, osolíme, okoreníme a zakryjeme pokrievkou - kto nemá, poslúži aj alobal. Na mierno ohni takto "dusíme" 10 minút. Takto upraveného lososa dáme na pekáč a šupneme ho do rozohriatej rúry (vrchný ohrev, 220stupňov) a grilujeme tak 10 minút. - HOTOVO

Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme, nakrájame a dáme do osolenej vriacej vody, uvaríme (10-15 minút), rozmixujeme a hotovo. Kto chce, môže pridať na zjemnenie maslo (1-2 PL), ale nie je čo zjemňpvať. Chuť karfiolu je v tomto podaní naozaj zaujímavá a LOSOS aj keď je suchší, ho dokonale dopĺňa. Ak chcete, aby bol losos šťavnatejší, negrilujte ho, na panvici sa upraví dostatočne a bude šťavnatý.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...