RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Paradajkové Gazpacho

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3299      podpora 12.8.2015
Paradajkové Gazpacho
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

V teplých letných dňoch osvieži lepšie, ako zmrzlina, alebo nanuk.

Zloženie:
1 kg rajčín (bezpodmienečne odtrhnutých až po uzretí)
1 šalátová uhorka (tak 250gramová)
1 väčšia paprika (červená je lepšia, ako zelená)
2 strúčiky cesnaku
1/3 čl soli
1 PL cukru
1 citrón (iba jeho šťava)

Postup:
Paradajky deň vopred (alebo ešte ráno) ošúpeme. Dá sa to spraviť tak, že ich na spodnej strane (oproti stonke) narežeme do kríža (stačí tak 2x2 cm) a keď ich takto budeme všetky mať narezané, zalejeme ich v hrci vriacou vodou, Vodu po 2-3 minútach zlejeme a paradajky pôjdu pekne ošúpať. Takto celé ich vrátime až do obeda (alebo druhého dňa) do chladničky. Odporúčam na spodok, tam je najchladnejšie. Vlastne všetka zelenina by mala byť v chladničke.

Uhorku nakrájame na menšie kocky, pridáme rajčiny (aj so šťavou, ktorú pustili. 2 strúčiky cesnaku, proste všetko, čo je napísané v ingredienciách a rozmixujeme 1-2 minútky ponorným mixérom. Ihneď podávame. Môžeme dekorovať bazalkou. a podávame takto vychladené.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...