RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Syrové (bryndzové) krekry

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 4924      podpora -
Syrové (bryndzové) krekry
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Radšej sa zásobte aj kofolou, alebo dobre vychladeným pivom, no skvele sa hodia aj k vínu.

Zloženie:
250g bryndza (alebo slanší tvrdý syr)
250g hladká múka
2 hrste najemno nasekanej bazalky (rozmarín, koriander, ...)
200g mäkké maslo
2 žĺtky
1 čl soli

Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme v podstate mastné cesto. Ak máme syr, samozrejme ho predtým treba najemno nastrúhať. Ak je syr veľmi slaný, tak do cesta dajte len polovičnú dávku soli. Cesto nechajte v chladničke stuhnúť tak 2 hodiny.

Po vybratí z chladničky dobre pomúčte pracovnú dosku (osvedčila sa mi polohrubá múka), cesto rozdeľte na dve polovice (jednu môžete ešte vrátiť do chladničky). Rozvaľkajte ho na hrúbnu cca 1,5mm a vhodným vykrajovátkom (môžete použiť misku, alebo naň položíte menší tanier hore dnom a nožom obrežete dokola,aby ste vytvorili kruhy o priemere tak 10-12 cm (môžete použiť aj staré CD-čko, čo už nehrá (aj tak máme už všetci mp3-jky).

Do takto vykrojených kruhov - minikorpusov spravíte slamkou dierky. Slamku treba po 3-4 dierkach vždy vyfúknuť, lebo sa natoľko upchá, že už nebude robiť pekné ostré dierky.

Nožom kruhy následne rozdelíme na 6 trojuholníkov a pri teplote 180 stupňov pečieme na papierom vystlanom plechu, kým sa nezačne zafarbovať (cca 8 minút).

Niektoré pečivo je najlepšie čerstvé, avšak toto je najlepšie po vychladnutí. Teraz sa ukáže, ako ste odhadli soľ. Ak ste ju trafili dobre, jej účinok v kombinácii s cestom a syrom nastúpi, keď schrúmete celý kreker a automaticky siahnete po ďalšom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...