RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Farebný čučoriedkový cukor

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 3820      podpora -
Farebný čučoriedkový cukor
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Poprášte farebným cukrom Vaše hotové koláčiky.

Zloženie:
15g (1 PL) čerstvých čučoriedok
200g kryštálový cukor

Postup:
Možno máte doma taký ten mixér, kde sú v spodnej nádobe dva nože, ktoré rozmixujú všetko, čo dáte do nádoby. Tak tento budete potrebovať. Nasypte tam cukor, pridajte čučoriedky a tak minutku riadne pomixujte. Cukor samozrejme navlhne, ale teraz sú tak vysoké teploty vonku, že za deň-dva sa pekne vysuší. Po dôkladnom vysučení ho znova (teraz už len trošku) rozmixujte.

Tento na obrázku je vo fáze, keď bol dva krát rozmixovaný. Dnes budú tropické teploty, tak ho nechám ešte vonku a potom z neho spravím (mlynček na mak) práškový cukor. Netradičný poprašok na kysnuté koláče, šišky, alebo všade tam, kde na poprášenie používate klasický biely :-)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...