RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Nepečený bebekeksový koláčik

autor: hucko (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 5468      podpora -
Nepečený bebekeksový koláčik
Pozrite si všetky recepty užívateľa hucko (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Skúste zjesť iba jeden a druhý za ním pôjde sám :-)

Zloženie:
2 balíky svetlých BEBE keksíkov
2 balíky čoko BEBE keksíkov
3 dl vody
1 zlatý klas (alebo vanilkový puding)
250g maslo
100g práškový cukor
1 vajíčko (žĺtok)
4 PL strúhaný kokos
3 PL kakao

POLEVA:
200g horká čokoláda
6 PL slnečnicový olej

Postup:
V 1 dl vlažnej vody zamiešame zlatý klas, pridáme cukor a vlejeme do 2 dl vriacej vody a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu - necháme vychladnúť.

Maslo necháme pár hodín mimo chladničky, aby bolo mäkšie a vymiešame s jedným žĺtkom (bielok nepoužijeme). Pridáme vychladnutú kašu zo zlatého klasu a dôkladne vymiešame. Rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme strúhaný kokos, do druhej kakao.

jednotlivé keksíky lepíme (na kant) vymiešaným krémom. Striedame svetlý a tmavý bebe-keks a kakaový a kokosový krém. Na jeden koláč použijeme polovicu všetkých surovín - dostaneme tak 2 koláže so zlepených bebekeksov. Zvyšným krémom pozatierame nerovnosti a necháme vychladnúť 30 minút v chladničke. Dostaneme dva hranoly dlhé cca 25 cm.

Poleva:
Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme olej a pomocou polievkovej lyžice a príborového noža potiahneme boky, čelo a aj vrch koláčika. Necháme dôkladne vychladnúť (aj cez noc) a následne nakrájame na trojuhoľníky (viď obrázok).

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...