RECEPTY

mäso (298)
ryby a more (23)
bezmäsité (244)
šaláty a nátierky (92)
polievky (67)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (358)
slané ňamky (43)
chlieb-pečivo (29)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Horcový likér

autor: danicac (kuchtík)      body: 11      zobrazenia 2882      podpora -
Horcový likér
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

POZOR!!! Recept špeciálne PRE DÁMY. Horcový likér je vynikajúci aperitív a pomáha aj v prípade, ak sme to prehnali s jedením a máme pocit plného brucha. Jeden pohárik tohoto likéru spôsobí, že po pol hodine "vyžeriete chladničku".

Zloženie:
Koreň horca - sušený
0,7 l Demänovka sladká
0,7 l Demänovka horká


Postup:
Recept pre dámy.

Príprava tohoto nápoja je veľmi náročná a má niekoľko etáp:

1. etapa začína zháňaním korena horca. V tejto etape nedoporučujem kupovať ďalšie zložky likéru, lebo po zohnaní koreňa už by tie dve ďalšie zložky nemuseli byť doma k dispozícii. Koreň horca by sa mal dať kúpiť v lekárni, na internete, alebo (ako v mojom prípade) na Rainerovej chate vo Vysokých Tatrách.

2. etapa - Príprava likéru. Varovanie: pripravovať zásadne vtedy, keď manžel nie je doma. Čerstvo kúpené Demänovky zmiešať v pomere 1:1, zmes preliať do dvoch sklenených fliaš, do každej z týchto fliaš nasypať polovicu koreňa horca, dobre uzatvoriť (ja dávam pod kovový uzáver potravinovú fóliu).

3. etapa - Najťažšia: Nájdeme veľmi dobre utajené miesto, ktoré ani smädný manžel nenájde a na minimálne 3 týždne tam uložíme fľaše s naloženým horcom. Pre istotu zabudneme, kde sme fľaše schovali a neprezradíme to ani vtedy, keď na Vás Vaša polovička vyvalí smutné psie oči a bude sa tváriť tak, že okamžite zomrie, keď nedostane trošku toho zázračného likéru. Prípadne Vám položí zákernú otázku, či si ste istá, že sa likér nepokazil a či ho preto netreba ochutnať. Toto určite nastane vtedy, keď ste neposlúchli radu v 2. etape a pripravovali likér v prítomnosti manžela. Nečudujte sa, ja som Vás varovala.

4. etapa - Po troch týždňoch je likér hotový. Používajte ho podľa vlastného uváženia a ak to dokážete, utajte miesto jeho skladovania - vydrží Vám dlhšie, len manžel bude mať častejšie "bolesti brucha".

Vylúhovaný horec môžete použiť opätovne - nechať ho na spodku fľaše, zaliať Demänovkou a zasa nechať 3 týždne odstáť.

P.S. Ak Vám Váš chlap tvrdí, že horec je najlepší, keď je naložený v borovičke alebo vo vodke, neverte mu. S Demänovkou je oveľa lepší.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...