RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Vaječný likér

autor: danicac (kuchtík)      body: 5      zobrazenia 2023      podpora -
Vaječný likér
Pozrite si všetky recepty užívateľa danicac (kuchtík)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Vaječný likér vanilkový, karamelový, čokoládový alebo taký, čo je bez alkoholu pre Vaše detičky na oslavu

Zloženie:
5 žĺtkov
5 kopcovitých PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 Salko (sladené kondenzované mlieko)
4-5 dl rumu (vodky)

do čokoládového:
- 50 g horkej čokolády
- 1 PL kakaa

do likéra pre deti:
1 ks kondenzované mlieko nesladené, napr. Tatra


Postup:
Vanilkový likér:
Žĺtky s cukrami šľaháme do penista aspoň 15 minút - vytvorí sa skoro biela pena. Potom postupne prilievame Salko. Miešame ďalších 5 minút, kým to nie je úplne hladké. Na záver za stáleho miešania prilejeme rum (ak by bol rum pre niekoho príliš aromatický, môže použiť vodku). Ak je príliš husté, pridáme ešte alkohol. Vlejeme do fliaš, necháme deň-dva odstáť a môžeme ponúkať. Vďaka tomu, že obsahuje alkohol, sa vajcia, ktoré obsahuje, nepokazia.

Karamelový likér:
Postup je rovnaký ako pri vanilkovom likéri, len konzervu Salka (neotvorenú) necháme najprv povariť 2 hodiny ponorenú vo vode. Potom necháme vychladnúť a takto skaramelizované mlieko pridáme k vajciam s cukrom.

Čokoládový likér:
Postup je rovnaký ako pri vanilkovom likéri, len okrem Salka pridáme aj roztopenú čokoládu a kakao.

Vaječný likér pre deti:
Žĺtky s cukrami šľaháme NAD PAROU do penista aspoň 15 minút - vytvorí sa skoro biela pena. Potom postupne prilievame Salko. Miešame ďalších 5 minút, kým to nie je úplne hladké. Na záver za stáleho miešania prilejeme Tatra-mlieko. Ak by to bolo príliš husté, pridáme trvanlivé mlieko. Uchovávame v chladničke.

Odporúčam nalievať do plytkých širokých kalíštekov, odkiaľ sa dá dobre vylízať jazykom.

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...