RECEPTY

mäso (305)
ryby a more (24)
bezmäsité (249)
šaláty a nátierky (92)
polievky (69)
omáčky a marinády (9)
sladké pečenie (362)
slané ňamky (45)
chlieb-pečivo (30)
zaváraniny (26)
nápoje (41)
ochucovadlá (14)




Partneri (abc...)



Cuketovo - tuniakové fašírky

autor: vladix (gurmán)      body: 5      zobrazenia 1615      podpora -
Cuketovo - tuniakové fašírky
Pozrite si všetky recepty užívateľa vladix (gurmán)

Len vyskúšané veci, žiadne BLUDY (a OBLUDY).
Pridajte sa k šéfkuchárom aj na Facebooku.
Uvidíte recepty  BEZ REKLÁM  medzi prvými.

Recept

Zdravé, diétne a hlavne chutné. U nás nestihli ani vychladnúť a boli zjedené.

Zloženie:
Fašírky:

1-2 stredne veľká cuketa
1 konzerva (120g) tuniak vo vlastnej šťave
1/4 hrnčeka strúhaného syra
1/4 hrnčeka špaldovej múky (alebo inej)
2-3 strúčiky cesnaku (roztlačeného)
1 veľké vajce
štipka soli
1/8 ČL čierneho korenia

Omáčka:

3 PL gréckeho bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
4 kyslé uhorky
štipka čierneho korenia
štipka soli

Postup:
Cuketu nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske ju posypeme soľou a necháme 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody. (Ja vytlačím v hrsti - tak to ide najlepšie) Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch, cca 20-25 minút dohneda, pričom ich v polovici otočíme na druhú stranu.

Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a soli.

Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé.
Dobrú chuť :)

Vytlačiť recept




Zimný festival jedla 2017
Podporme lokálnu gastronómiu a slovenský gastro-turizmus
celý článok...
Školy varenia v roku 2017
Marcel Ihnačák, Gabo Kocák, Igor Čehy, Jozefína Zaukolcová, Tomáš Sika, Braňo Križan, .... a mnohí iní
celý článok...
ZÁKLADNÁ tabuľka na riedenie chilli v pokrmoch na dosiahnutie želanej pálivosti (hrejivosti)
Viete si nastaviť pokrm, aby jeho pálivosť bola prínosom a nie dôvodom PN-ky ? Pomôžem Vám...
celý článok...
Sója - exkurzia v továrni
Boli moje predsudnky opodstatnené, alebo som sa ochudobnil o ďaľšiu dobrotu ?
celý článok...
Ako rýchlo obaliť šampiňóny alebo karfiol v trojobale?
Trik, ktorý je vhodný pre každého, čo potrebuje rýchlo obaliť malé kúsky zeleniny.
celý článok...